Властите съобщиха, че бившият министър-председател на Тайланд  е обвинен в

...
 Властите съобщиха, че бившият министър-председател на Тайланд  е обвинен в
Коментари Харесай

За обида към краля: Тайланд съди бившия си лидер Таксин Шинаватра

 

Властите оповестиха, че някогашният министър-председател на Тайланд  е упрекнат в закононарушение по работа. Това е последният поврат в продължаващата към този момент десетилетия политическа сага в югоизточното азиатско кралство.

В делото, заведено от полицията, се твърди, че Таксин е нарушил известния с жестокостта си тайландски закон за кралската засегнатост по време на изявление, което е дал през 2015 година за южнокорейския вестник Chosun Ilbo.

Таксин ще би трябвало да се яви пред Службата на основния прокурор на 18 юни, след което ще бъде изправен пред съда. Той е отхвърлил обвиняванията и неведнъж е обещавал преданост към монархията.

 Верижна злополука с 4 тира на пътя Велико Търново - Русе (СНИМКИ) 1 мин. Верижна злополука с 4 тира на пътя Велико Търново - Русе (СНИМКИ)  Мъж от интонации трен в София: Чу се мощен тропот, хората бяха шокирани, само че взаимно си помагаха 3 мин. Мъж от интонации трен в София: Чу се мощен тропот, хората бяха шокирани, само че взаимно си помагаха  Случаите на морбили в Европа порастват, може да преминат равнищата от 2023 година 3 мин. Случаите на морбили в Европа порастват, може да преминат равнищата от 2023 година  Заради свлачището: Ограничено придвижване и понижена скорост през днешния ден по Автомагистрала 2 мин. Заради свлачището: Ограничено придвижване и понижена скорост през днешния ден по Автомагистрала " Струма "  Вижте къде няма да има краткотрайно вода в София 2 мин. Вижте къде няма да има краткотрайно вода в София  Кола върху релсите на бул. 1 мин. Кола върху релсите на бул. " България " в София спря придвижването на трамваите (ВИДЕО)  Верижна злополука с 4 тира на пътя Велико Търново - Русе (СНИМКИ) 1 мин. Верижна злополука с 4 тира на пътя Велико Търново - Русе (СНИМКИ)  Мъж от интонации трен в София: Чу се мощен тропот, хората бяха шокирани, само че взаимно си помагаха 3 мин. Мъж от интонации трен в София: Чу се мощен тропот, хората бяха шокирани, само че взаимно си помагаха  Случаите на морбили в Европа порастват, може да преминат равнищата от 2023 година 3 мин. Случаите на морбили в Европа порастват, може да преминат равнищата от 2023 година  Заради свлачището: Ограничено придвижване и понижена скорост през днешния ден по Автомагистрала 2 мин. Заради свлачището: Ограничено придвижване и понижена скорост през днешния ден по Автомагистрала " Струма "  Вижте къде няма да има краткотрайно вода в София 2 мин. Вижте къде няма да има краткотрайно вода в София  Кола върху релсите на бул. 1 мин. Кола върху релсите на бул. " България " в София спря придвижването на трамваите (ВИДЕО)

Таксин, който беше министър-председател от 2001 година до свалянето му от власт с боен прелом през 2006 година, се завърна трагично в Тайланд през август предходната година след 15 години в самоналожено заточение и беше арестуван.

Осъден е на 8 години затвор за спор на ползи, корист с власт и корупция по време на ръководството си, само че по-късно присъдата му е понижена на 1 година. През февруари 74-годишният мъж беше освободен от ареста, откакто получи право на предварително освобождение, откакто беше излежал единствено 6 месеца в полицейска болница.

Маха Ваджиралонгкорн беше единственият наследник на Пумипон Адулядет и бе избран за престолонаследник през 1972 година, той обаче е много колоритна фигура

В Тайланд работят едни от най-строгите закони за кралска клюка в света и критикуването на краля, кралицата или престолонаследника може да докара до оптималната присъда от 15 години затвор за всяко нарушаване.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР